Foodifiq

Om oss

Foodifiq skall överträffa våra kunders förväntningar och erbjuda god service, med bra produkter och tjänster.
Tillsammans digitaliserar vi matproduktion och minskar matsvinn.

www.foodifiq.com grundades 2021 i samband med pandemin som en konsekvens av att vi upplevde att det fanns olika erbjudande från olika aktörer men inte med den där enhetliga funktionaliteten och röda tråden. Foodifiq riktar sig mot HORECA marknaden samt den offentliga matsektorn och adderar digitalisering baserat på smart hård och mjukvara.

Fokus är att minska koldioxidutsläppet, öka effektiviteten, säkerställa att råvaran hanteras på bästa sätt och att våra kunder genom detta har en lönsam affär. Foodifiq har ett dubbelt budskap ”skapa maten med intelligens” och säkerställ ”minimalt svinn”. Detta gäller hela kedjan från produktion av råvaran, maträtten, till hanteringen av svinnet och de åtgärder och processer som kan implementeras i samband med överproduktion eller avfallshanteringen lokalt.

Hur vi jobbar

Digital hantering av kost & näring

Vi erbjuder tre olika digitala plattformar som på sikt (via API integration) kommer att kunna dela relevant information. Vårt avancerade meny/produktion/beställningssystem är vår bas och kan användas såväl av offentlig sektor (då kallat ett kostplanerings system) eller som ett avancerat meny planeringssystem med optimering av råvaror för cateringbolag eller hotell.

Våra värderingar

Enkelhet

Alla behöver inte allt som vi erbjuder, men helhetstänket skapar en familj med produkter där ni alltid skall känna att ni i en kontakt med oss får massor av möjligheter. Vårt ledord är enkelhet. Processen ska vara enkel, gå snabbt och ge resultat. Vårt mål är att erbjuda effektiva helhetslösningar för alla branscher.

Advisory Board

Eatwiq

Bolaget har sitt huvudkontor på Malta och består av ett internationellt nätverk som alla har en anknytning till restaurang eller storkök inom offentlig sektor. Bolagets utveckling sker i Serbien, Ukraina samt i Slovenien. Vidare finns huvudkontoret på Malta med ett ansvar för digital marknadsföring samt ett kundcenter i Portugal. Ambitionen är att driva verksamheten internationellt med lokala representanter som ger lokal närvaro kombinerat med decentraliserade funktioner för optimal lönsamhet. Bolaget räknar med att fr o m 1:a oktober ha närvaro i England och i Sverige.

Jobba hos oss

Vi söker just nu medarbetare.

Jorge

Jorge kommer från Sydafrika och har drivit cateringverksamhet sedan 14 års ålder. Jorge är en del av referensgruppen och jobbar med att utveckla internationella affärer med fokus på äldreomsorg. Jorge är baserad i Portugal men arbetar internationellt.

jorge@foodifiq.com

Martin Blom

Driver sedan 2 år tillbaka produktionsenheten i Upplands Väsby. Martin har tidigare arbetat på Rational och har lyckats med utmaningen att öka matkvalitén på äldreomsorg i Upplands Väsby. Martin jobbar med ”cook and chill” konceptet och har ökat kvalitén på maten och erbjudandet avsevärt.

martin.blom@foodifiq.com

Guy Garborg

Sales and Event Manager

Guy har en bakgrund från Nordrest samt senast som VD för HEAT restauranger och förstår det här med lunchmatsalar. Guy brinner för teknik, älskar att optimera och har erfarenhet av att driva restaurang på många plan. Guy är återförsäljare och lokal representant för EATWIQ i Norden och börjar sitt engagemang per den 1:a oktober.

guy.garborg@foodifiq.com

Johan Lundberg

Operations Manager

CEO

johan.lundberg@foodifiq.com

Matsvinnet ska halveras tills 2030, låt oss hjälpa er!

Digitala system förenklar processen. Bra plannering och uppföljning på ett enkelt sätt.
Ton matavfall år 2016 i Sverige
0
Minskning av matsvinn tills 2025
0 %
Personer i matfattigdom i Sverige
0